-
Podobna zawartość
-
Przez MRG
Jestem w 4 klasie technikum i stoję przed wyborem przedmiotów rozszerzonych na maturze. Myślę nad pójściem na mechanikę i budowę maszyn na politechnice Warszawskiej. Przejrzałem współczynniki wagowe itd. ale nadal mnie nurtuje kilka zagadnień i najlepiej aby odpowiedział mi na nie ktoś kto zna to z praktyki. Jak na razie myślałem nad wzięciem matematyka i fizyki. Mam parę pytań:
Który wynik będzie brany pod uwagę z matematyki?
Czy jeżeli wezmę na rozszerzeniu poza matmą i fizyką również np informatyke to czy wynik z niej będzie miał jakieś znaczenie o czy jest możliwość że na przykład w postępowaniu będą brane pod uwagę wyniki że wszystkich wcześniej wskazanych przedmiotów?
-
Przez klima7
Witam, chciałem się dostać na Informatykę Politechniki Warszawskiej (Wydział Elektryczny), niestety się nie udało, mało brakło.
Dostałem się za to na Automatykę i Robotykę (Wydział Mechatroniki)
Zastanawiam się więc bardzo mocno, czy będzie możliwe przeniesienie pomiędzy tymi kierunkami. Z AIR na Informatyke. Co sądzicie? Myślicie, że można w tej kwestii dzwonić na uczelnie, ktoś coś odpowie?
W załączniku dodaje przedmioty na pierwszym roku dla porównania, jest dużo różnić moim zdaniem
-
Przez ad13
Witam, w październiku zaczynam studia i mam wielki dylemat.
interesuję się lotnictwem od kiedy pamiętam, zawsze chciałem zostać pilotem, a teraz mam szansę studiować lotnictwo i kosmonautykę na politechnice poznańskiej.
Problem w tym, że studia te są tylko jednego stopnia, funkcjonują od 2016 roku, więc nie wiem jak wygląda poziom nauczania a ponadto interesuje mnie w nich w sumie tylko specjalizacja pilotaż, na którą trudno się dostać.
Moją drugą opcją, na którą się dostałem jest Automatyka i Robotyka na Wydziale Informatycznym, co prawda się tym nigdy nie interesowałem, ale poczytałem, że są po tym fajne perspektywy i wgl.
Moje pytanie brzmi więc co wybrać, byłbym wdzięczny za każdą pomoc.
-
Przez vinter
Witam,
zastanawiam się nad dwoma wydziałami (kierunek automatyka i robotyka). Jeden z nich to Wydział Elektryczny na Politechnice Warszawskiej a drugi to wydział Inżynierii Mechanicznej i Robotyki (IMiR) na AGH w Krakowie. Czy mógłbym prosić o pomoc w decyzji, czym się różnią te studia, co według was jest lepsze, po czym lepsza praca.
Z góry dziękuję za pomoc!
-